Det här recpetet stammar ur fyllningen till ett recept med piroger som är mycket goda. Samma fyllning men mer av den och pasta till så har man en supersmarrig middag och lunch som är mycket god att värma upp dagen efter.
250 g fryst bladspenat - det går utmärkt att använda de små puckarna av hackad spenat. Rätt mnga får man ta, en rejäl tallrik.
2 vitlöksklyftor
Smör - ca 2 msk
Fetaost - ett paket minst.
1,5 dl creme fraiche
Salt - salta på slutet eftersom fetaosten kan vara väldigt salt
Svartpeppar
1 tsk mald spiskummin - kan uteslutas
Tina spenaten och pressa ur vattnet. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna.
Om spenatröran verkar torr skedar man med fördel i ett par matskedar, cirka 5, pastavatten, om man nu kokar pasta till. Gör man inte det tar man vanligt kranvatten.
Spenatröran blir lätt torr om man är för flitig med att pressa ur vattnet efter tiningen. Men hellre tillsätta pastavatten i efterhand än att slarva med pressningen och få en för slabbig frässituation.
Ta av röran från plattan. Tillsätt creme fraiche och smula i fetaosten. Smaka av med salt och peppar - det behövs mycket mer peppar än man tror.
Servera till nykokt pasta och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar