söndag, augusti 23, 2009

Pannbiff med tomat och basilika

De här pannbiffarna är lika goda dagen efter. Originalreceptet är hämtat från Klart smart mat, med några justeringar från mig.

250 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1/2 gul lök, finhackad
Färsk hackad basilika - en liten näve
1 ägg
Salt, peppar och lökpulver

1. Häll tomatkrosset i en sil och låt rinna av en stund.

2. I en skål lägg ner köttfärs, tomatkrosset, ägg, lök och basilika. Blanda väl. Salta och peppra ordentligt. Ta några extra varv med pepparkvarnen, det skall vara pepparstarkt.

(Min smet blev väldigt lös, antagligen för att jag hade för lite köttfärs, så jag stötte två knäckebrödsskivor i morteln och använde som ströbröd.

Detta gjorde jag inte för att vara nån cool Jamie Oliver-wannabe och krossa grejer i morteln, jag har helt enkelt sällan ströbröd hemma så jag var tvungen att göra eget.)

3. (Om du orkar gör ett stekprov - ta en liten klick smet och stek för att se om kryddningen behvöer justeras. Jag fick ha i mer peppar och lökpulver. Annars:) Forma smeten till lämpligt stora biffar. Jag fick ut 3 stora och 3 mindre på detta.

4. Bryn lite smör i stekpannan, stek biffarna några minuter på varje sida.

Vi åt detta med pasta, rivna morötter med citron och rostade solroskärnor, tomat, gurka och finhackad fetaost.

Inga kommentarer: