En bra sax ska man ha. Och rinnande vatten. Man skär av huvudet på fisken och klipper sen upp hela firren från huvud till röv.
Vid detta läge har nog inälvor börjat rinna ur och det enda man gör är att hjälpa till och ta bort det som finns kvar.

Se till att allt följer med, särskilt skall man se till att gallan hänger med för den kan tydligen vara jobbig att få i sig.
Jag har verkligen ingen aning om hur gallan på en makrill ser ut, och det visste ingen annan heller, men än så länge mår vi fint. Klipp bort fenorna. Klart.
Sedan saltade vi ordentligt inne och på utsidan fisken. Vred ett par rejäla varv med pepparkvarnen, lade i citronskivor och dill och lade in i foliepaket.
Det var det inte.
Tror vi missade med mängden salt eller citron, det smakade bara varm, fet fisk.
Det hade säkert blivit godare om man hade lagt det i ett halster så det blir nästa grej vi köper.
Halster.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar