Inflyttningskalas igår. God mat, gott vin, nytt gott vin och allmännt trevligt.
Laxrullar - en klassiker, vi bjuder nästan alltid på det för det är så gott.
Guacamole på tunnbröd, strimlad rökt lax ovanpå, rulla ihop och skär upp.
Quesadillas - smarrigt och enkelt att göra, kommer att göras flera gånger med fyllning i olika varianter. Så här gjorde vi igår:
8 tortillabröd
300 g riven prästost
1 röd paprika - finhackad
1 chilifrukt - finhackad
3 grabbnävar ruccola - rulla ihop till boll och hacka fint.
2 färska rödlökar - fint stimlade
Salt och peppar, spiskummin, citronpeppar
1. Blanda allt i bunke, krydda efter behag.
2. Bred ut röran på 4 av bröden, lägg de andra bröden ovanpå oich tryck till ordentligt. Stek (utan fett) i panna till fin färg uppnådd, vänd och stek ett tag till.
3. Låt svalna. Skär sedan upp i lämpliga bitar.
Päronpizza - detta blev mycket gott. En ny klassiker i repertoaren.
Pizzadeg - jag fuskade och köpte färdig.
Päron - jag använde 2 st.
Riven ost - i receptet stod det västerbottenost, jag använde prästost, vilken som helst går nog bra men helst nån med lite smak i. Alltså inte pizzaost eller hushållsost.
Valnötter
1. Värm ugnen till 250 grader. Plåten skall vara inne och bli riktigt varm.
2. Kavla ut degen, lägg på bakplåtspapper. Bred ut ost, päron och brutna valnötter. Ta ut plåten när den blivit varm, dra över pappret med pizzan på plåten och hyst in i ugnen. Grädda till gyllenbrun.
3. Skär upp i lämpliga bitar och moffa.
Fetaostkräm, chips, grisinis, morötter och gurka. Voila!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar