tisdag, oktober 23, 2007

Smarrig efterrätt - Smulpaj pronto


Jag gjorde en jättegod och snabb bärpaj i helgen. Supersnabbt och jättegott!

I en form hälls 2 paket bär, hallon och hallon/blåbär.
Detta täcks med socker-müsli (typ Start).

Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 min. (Rätt låg temperatur på lite längre tid, annars bränner müslin vid).

Serveras med lämpligt tillbehör (jättegott till frukost med naturell yoghurt).Totalt inklusive vispning av vaniljvisen tog detta 10 min.

Lilla L var alldeles blålila runt munnen av alla bär.

3 kommentarer:

Anonym sa...

LITE lägre temperatur? :)

sånt här gillar jag, genvägar i köket som ändå blir mums.. skall tetas i helgen.. med äpple o kanel kanske?! du e så smart på käk tjejen!

/twix

Anonym sa...

Älskade dotter,
Det var en alldeles utmärkt paj och det är helt rätt att temperaturen skall vara lägre, men 17 grader???? Hur ställer du in den ugnen på det? Fast det blev roligare läsning med det gradantalet.
Mamma

Anonym sa...

17 grader... ja, då får man ju vänta jävlig länge på pajen asså. Och det vill man inte för den var fin.

Jag funderade på äpple och kanel men valde bort det. Det är mer jobb att skala och skiva äpplen än att öppna två bärpaket... Men det borde ju bli himla gott!

CK

CK