måndag, april 09, 2007

Pasta pronto

15 minuter tar detta att göra. Supergott att värma upp så det passar till lunch dagen efter.

Du behöver:
Tortellini med valfri fyllning
Körsbärstomater
Paprika
Chili
Pesto

1. Koka pastan.
2. Under tiden halverar du körsbärstomater, häller de i en kastrull och mosar halvorna försiktigt med en gaffel.
3. Skiva lite chili - efter behag. Tillsätt i tomatröran. Klicka i pesto. Värm upp.
4. Blanda med den nykokta pastan.

Säkert jättegott med riven parmesan, nåt gott segt bröd man kan suga upp såsen med och en grönsallad. Ett kylt glas vin kan man nog också ha, men vad vet jag inte. Lite ost till efterrätt och kanske en bit hallontårta med en kopp espresso. Och en liten tunn mintskiva.

(Gott också om man inte värmer upp tomaterna utan bara mosar dem, saltar och pepprar försiktigt, tar i paprika och färsk basilika, droppar lite olivolja över och blandar med vilken pasta som helst. )

Inga kommentarer: