lördag, april 14, 2007

Det bästa äpplemoset kommer från Bergkvara

Så här gör man det godaste äpplemoset:

1. Man lär känna en tös från Småland (Morran) med en mamma som gör svingott äpplemos.
2. Sen är saken biff!

Eftersom jag är omtyckt av resten av Morrans familj så inkluderades jag i höstens utdelning av mos när hennes päron kom till Götet för att fira Morrans födelsedag. Jag fick med mig en burk hem och den slukade jag på fyra dagar. Denna lilla burk got me hooked! I veckan fick jag en ny dos då Morran varit i hemtrakterna och hälsat på.

Så idag åt jag havregrynsgröt med småländskt äpplemos till frukost. Det är en ren fröjd. Jag kommer nu äta gröt till frukost varje dag till moset tar slut - jag tippar på att det räcker i 7 dagar till. Sen är det lång väntan till nästa utdelning.

Nej, man kan inte köpa äpplemos som är lika gott, för köpe-mos är för sött och kvalmigt. Morrans mammas äpplemos är runt i smaken med en tydlig pall-äpplekaraktär som låter en förstå att detta moset är hemlagat, en mild sötma med en syrlig toppnot som ger moset en frisk avslutning. . Det perfekta moset alltså.

Till gröten åt jag två knäckemackor med brieost och saltgurka. Supergott!!

Inga kommentarer: