G - ett recept till!
Vad är det man alltid brukar ha i kylen? Jo, en lök, några småskrumpna morötter och kanske lite creme fraiche. I Skafferiet finns det oftast pasta, och i min frys nästan alltid spenat - för att jag köper i en iver att äta nyttigt men tycker inte om det särskilt mycket.
Men spenat är fenomenalt att dryga ut röror och soppor med - när man behöver göra det lite mer matigt.. Och morötter är hur gott som helst.
Gör så här:
1. Koka pasta enligt konstens behag, glöm inte saltet - osaltad pasta smakar blä.
2. Hacka lök, vitlök, skrapa och riv morötter. Fräs i olivolja några minuter.
3. Pressa i en apelsin, häll i den frysta spenaten. Behövs det så dutta i lite av pastavattnet.
4. Salta och peppra, har du buljong kan du hälla/smula i lite av den. Klicka i creme fraiche efter behag. Smaka av med salt och peppar och en skvätt äppelcidervinäger.
5. Blanda med den nykokta pastan.
Hade jag haft fetaost hade jag smulat över lite av det.
1 kommentar:
vännen, jag kontrar med helgens kyckling!
lloran.blogspot.com
Skicka en kommentar