lördag, augusti 16, 2014

Tonfiskröra

Vi ville inte steka, koka eller ha på ugnen, så det blev tonfiskröra med baguette.

2 burkar tonfisk i olja
Creme fraiche - efter behag, men ca 2/3 burk
Majonnäs - 2-3 msk
Lök - en halv, finhackad
Vitlök - 2 medelstora klyftor
Saltgurka - vi hade skivade på burk, kanske att det var 1/2 hel gurka
1 paprika
Basilika - typ 8 stora löv
Citron
Salt & Peppar

Skär paprikan i 4 delar på längden, grilla i ugnen till skinnet svartnar, lägg i skål med kallt vatten, ta upp och ta bort skalet, finhacka.

Finhacka allt annat som går att hacka, häll över avrunnen tonfisk, blanda ner CF och majonnäs, smaka av med citron och s&p.

*Edit*

Paprikan drunknar lätt i röran. Större bitar att ha på mackan blir mog bättre. Och snåla inte med basilikan.

Inga kommentarer: