söndag, augusti 24, 2014

Sockerkaka med vanilj och kardemumma

2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
50 g smör
1 dl mjölk

Dra igång ugnen på 175 grader. Smöra formen du ska använda och skaka runt något torrt - mjöl, ströbröd eller kokosflingor.

0. Smält smöret
1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en annan bune
3. Blanda ner mjölken i äggsockret
4. Vänd ner  mjölblandningen i äggsockret och de till att mjölet blandar sig ordentligt, men rör inte  er än nödvändigt. Personligen gillsr jag lite stabbiga sockerkskor så jag är rätt orädd i detta moment. Gott lär det bli ändå.
5. Häll ner smeten i formen.
6. Grädda ca 25 - 30 minuter.

Det är också riktigt gott med rivet citronskal i, då brukar jag ta skalet av en citron och saften av en halv citron. Och kanske lite mer mjöl.

Inga kommentarer: