Fint ska det va.
Man börjar med att fräsa 1 lök och 2 vitlöksklyftor i en skvätt olivolja.
Till fräset tillsätter man 1 dl vin, 2 dl grädde (av den fetaste sorten) och 0,5 dl buljong. Låt koka i 10 min. Reducera liksom.
Nu häller man i sparrisen som är skuren i käcka bitar, efter behag. Koka (puttra) i en minut. Smaka av med salt & peppar.
Häll detta över sen skål nykokta tortellini (vi hade en färsk variant med prosciuttofyllning - inte den bästa kombinationen, kanske nåt med en svampfyllning, eller bara naturell pasta). Hyvla över lite parmesan och ta några tag med pepparkvarnen. Lägg på några blad basilika.
Gott - men inte ljuvligt. Måste fixas till innan man är ända framme. OJ föreslog smulat knapersstekt bacon. Jag håller med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar