torsdag, maj 20, 2010

Pasta med gräddkokt sparris

Fint ska det va.

Man börjar med att fräsa 1 lök och 2 vitlöksklyftor i en skvätt olivolja.

Till fräset tillsätter man 1 dl vin, 2 dl grädde (av den fetaste sorten) och 0,5 dl buljong. Låt koka i 10 min. Reducera liksom.

Nu häller man i sparrisen som är skuren i käcka bitar, efter behag. Koka (puttra) i en minut. Smaka av med salt & peppar.

Häll detta över sen skål nykokta tortellini (vi hade en färsk variant med prosciuttofyllning - inte den bästa kombinationen, kanske nåt med en svampfyllning, eller bara naturell pasta). Hyvla över lite parmesan och ta några tag med pepparkvarnen. Lägg på några blad basilika.

Gott - men inte ljuvligt. Måste fixas till innan man är ända framme. OJ föreslog smulat knapersstekt bacon. Jag håller med.

Inga kommentarer: