Idag fick vi en Ekolåda. I den fanns bland annat skärbönor och champinjoner. I kylen fanns feta, creme fraiche, vitlök, lök, citron och pasta. Bingo!
1 näve skärbönor
1 ask champinjoner
1 klyfta vitlök
1 lök
1 paket feta
1 burk creme fraiche
1 bit parmesan
Pasta
1. Påbörja pastakoket. Men inte för långt innan det andra fixas. Såsen kan vänta på pastan men det blir trist om väntan måste ske åt andra hållet.
2. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olivolja. Hacka champinjonerna och låt fräsa med. Skär upp bönorna (rätt av, inget fancy schmancy lirande), släng ändarna om de är torra. Släng ner bönorna i pannan och låt fräsa med en stund. Salta och peppra, men ta det lugnt med saltet innan fetan kommit i.
3. När allt är lite mjukt - tillsätt feta ost och creme fraiche. Peppra och salta lite till om det behövs.
4. Häll av pastan - men spara nån deciliter av pastavattnet ifall du behöver det till såsen.
5. Blanda ihop pastan och såsen. Riv över parmesan efter behaaaaaaag... (Skulle det bli för torrt kan du nu blanda i lite av pastavattnet).
Det var väldigt gott. Och när vi käkat klart kom vi på att vi missade citronen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar