söndag, maj 02, 2010

Gratäng med squash, köttfärs och potatis


300 g köttfärs
2 medelstora squash
5 potatisar
2 klyftor vitlök
1 burk creme fraiche
Olivolja
1 liten citron
Salt & peppar
Citronpeppar
Chiliflagor
Ost

1. Skölj squashen, skär den i tjocka skivor, ungefär en halv centimeter tjocka. Lägg skivorna i ett durkslag och salta.

2. Fräs köttfärsen i vitlök, salt & peppar och citronpeppar.

3. Skär potatisen i 3 mm tjocka skivor.

4. Häll ut creme fraichen i en skål, blanda ut med saften från citronen, vatten och mjölk. Det ska bli ca 3 dl vätska. Tillsätt en nypa chiliflagor.

5. I en ugnsfast form varva alltihop - börja med potatis, squash och köttfärs. Salta potatisen och peppra squashen. Häll över creme fraiche-såsen. Lägg på ost och hyst in i ugnen.

6. Gräddas på 220 grader i ca 25 minuter, klar när potatisen är mjuk.

2 kommentarer:

stockholm squash sa...

Visste du att squash även är en sport?

Anonym sa...

jajamän! Pappa spelade när jag var liten.

Det verkar livsfarligt med den där hårda lilla bollen som kommer farandes i huundra knyck.

Är det nybörjarvänligt?

/CK