Blanda 2-3 msk soja och 1 msk currypasta i en skål. Lägg i tinad kycklingfilé i bitar. Marinera så länge du orkar.
Koka spagetti (uppbruten i mindre bitar). Spola den i kallt vatten så den blir kall.
Blanda sallad på paprika, tomat, morot, lök, basilika och mynta. Råkar det finnas marinerade kidneybönor i kylen passar de utmärkt. Lägg ner spagettin och blanda väl.
Blanda ihop en dresing på 1 hel pressad citron, 2 tsk sambal oelek och lite soya och tillsätt i salladen. Blanda.
Tillaga kycklingen (i ugn, på grill, i stekpanna eller hur det känns bäst). Sen är det dags att äta.
Fräsch och lätt sommarmat, enkelt att variera genom att dra ner på pastan och lägga till nåt, soltorkade tomater, majs, oliver, fetaost, nötter och frön osv.
Använde 3 kycklingfiléer. Med lite mer spagetti och grönsaker hade detta räckt till 4 portioner. Kycklingen går alldeles utmärkt att äta kalla dagen efter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar