söndag, februari 17, 2008

Vegetarisk lasagne to die for

Grönsaksröra
1 burk krossade tomater
1 burk kikärtor
Spenat efter behag
1 dl ärtor, majs, paprika
1 tärning kycklingbuljong
1/2 tärning köttbuljong
2 tsk sambal oelek
1 msk pesto
1/ gul lök
Svartpeppar
1 klyfta vitlök

Blanda allt i kastrull, koka upp, krydda efter tycke.

Ostsås
Med mycket mjuk, stark hushållsost (Milko), muskotnöt och generöst med svartpeppar. pädes rätt ordentligt.

Ostsås i botten, grönsakssås och lasagneplattor på det. Upprepa till såserna tar slut. Avsluta med ostsås. 200 grader ca 40 min.

- Det blev jevligt gott detta!
- Finns det mer?


Och eftersom lasagne är som godast när man äter den uppvärmd dagen efter, ser jag redan nu fram mot lunch imorgon.

2 kommentarer:

Poncho sa...

Är det verkligen vegetariskt om det är köttbuljong i. Jag kokte vegetarisk soppa idag och funderade lite över det.

Anonym sa...

Hmmm... Nä, det är ju lite lite köttprodukt i buljong. Mest är det annat skräp som härdade fetter och palmolja och annat livsfarligt.

En halvvegeterisk lasagne blev det då.

CK