Soppa och ostmacka, kan det bli mer mysmat?
Hacka en halv lök och två små morötter och fräs i olivolja i ett par minuter.
Häll på en burk krossade tomater, låt puttra.
Tillsätt 2 dl röda linser och 7 dl kokande vatten, mosa ner 1 buljongtärning.
Dofta i kryddpeppar, spiskummin och lite garam masala. Har du Eldorados fiskkrydda (vitlök, persinlja och salt) så ta i det efter behag. Annars duger nog valfria örter. Nån slags hetta skall i också (cayennepeppar, chili, sambal oelek el dyl). Låt småkoka ett tag.
När linserna är klara, tillsätts en halv hackad paprika och fetaost i små kuber. Pressa i lime.
Lider du under ett svårt creme fraiche-beroende som jag gör, blanda i någon matsked av det vita guldet.
Sen äter man. Med andakt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar