
Nötigheten från bönorna, en svag vitlökston från fetaostens inläggning, en liten hint om hetta från chilin, den intensiva smaken av soltorkade tomater, friskheten från den färska tomaten, sötman från de rostade solrosfröna, den stora, trygga basen av lök och morot och så lite syrlighet från creme fraichen. Oooo!
Bönor är svårt, men detta blev smarrigt, snabbt gick det också - typ 15 minuter.
Koka pasta, spagetti är gott.
Fräs en halv liten rödlök och en finhackad morot i en rätt generös slatt olivolja. Efter ett par minuter, lägg i en tredjedels burk stora vita bönor (avsköljda). Låt fräsa vidare, inte på för hög värme. Peppra.
I detta läggs finhackade soltorkade tomater, gärna inlagda i nån smarrig dressing.
Skeda i ca tre matskedar av pastavattnet. Låt puttra under lock ca tre minuter.
Lägg i fetaost - med fördel marinerad sådan.
Strössla över rostade solrosfrön, finhackad färsk chili. Klicka i creme fraiche. Hacka en tomat och rör ner.
5 kommentarer:
Alltså, jag kom hem för ett tag sen efter att ha varit ute på stan och utfodrat mina föräldrar. Således borde jag vara synnerligen mätt vid det här laget. Och det var jag också ända fram tills jag läste det här. Damn you girl, nu är jag hungrig igen! :-)
Äsch... smickrare där.
CK
Mindre mat, mer handväskor!
:)
AJ
Eh, det sista gick mig helt förbi. Men jag antar att det är helt i sin ordning, jag har börjat känna mig lite korkad på sistone...
För övrigt så blev jag lika hungrig nu som igår. :-)
Skicka en kommentar