Grilla är trevligt. Igår köpte jag ryggbiff som jag lade i marinad. Mycket bra marinad blev det.
3 msk rapsolja
3 droppar Liquid Smoke
2 tsk av Santa Marias kryddblandning Chermoula. (Har man inte den går det säkert lika bra om man balnder egen av spiskummin, chili, vitlök, paprika och koriander - för det är det blandningen består främst av. Då gäller det att det är pulver av vitlöken och chilin, för risken är att man bränner vitlöken och chilin när man grillar och då blir det bittert.)
2 tsk soya
1 gnutta havssalt
några varv med pepparkvarnen
Vispa ihop och häll över köttet. Se till att köttet täcks ordentligt av marinaden och låt stå åtminstone 1 timma.
Grilla sen när kolen har blivit gråa annars är värmen för hög och köttet bränns. Låt köttet ligga i fred så mycket som möjligt.
Vi åt fetaostkräm och chips till. Och grillade champinjoner.
Jag skar svampen i grova skivor och la i ett halster. Klämde över lite citron och strösslade lite salt över, sen fick det dra i någon timma.
Svampen tar lång tid på sig att bli bra, men det kan ha berott på att halstert hindrade svampen från att få kontakt med gallret. Svamphalstret ska läggas på tidigare nästa gång. men dt var bra att lägaa det i ett halster istället för att pilla med spett.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar