Smarriga plockrätter:
Briam
1. Stek skivad zuccini och skivad aubergine i lite olja och vitlök. Skala och skiva potatis.
2. I en form - lägg ett lager skivad potatis i botten, varva grönsakerna och avsluta med potatis.
3. Mellan lagrena - hackade skalade tomater, hackad bladpersilja, salt och peppar (potatis käkar salt..).
4. Häll över stekspadet, och om det ser torrt ut lite vatten.
5. Baka i ugn på 175 grader till gyllenbrun på ytan.
Görs med fördel dagen innan och värms upp.
Tabboulleh
Bulgur, finhackad bladpersilja, en aning mynta, vitlök och citron. Salt och peppar. Halverade körsbärstomater.
Libanesiska paprikor fyllda med halloumi och färskost
Det skulle egentligen vara små ljusa paprikor med tunnt skinn, men jag hittade inga såna så det blev långa, röda paprikor.
1. Skär av toppen, rensa och skölj.
2. Fyll med pepprad halloumi skuren i smala stavar.
(Eller använd färskost - jag använde Philadelphia vitlök och örter som jag pimpade med paprikapulver, citron, salt och peppar. Gör den rätt lös och lägg över i en platspåse, klipp bort ena spetsen och gör påsen till en sprits - enklare att få ner osten i paprikan.)
3. Baka i ugn på 200 grader till ytan är lite lagom brun.
Caprese
Varva skivad tomat och skivad mozzarella på ett fat. Lite salt och peppar, ringla över olivolja och lägg dit några basilikablad.
Böngucka
Stora, vita bönor - väl sköljda, vitlök - 2 klyftor, citron - en halv, olivolja, salt, peppar. Stavmixer. Fega inte med citronen. Eller saltet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar