
2 potatisar - mellanstora
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1/2 l grönsaksbuljong
2 msk creme fraiche
1. Skala och tärna potatisen. Dela upp och skölj broccolin, även stammen! Spara undan några små buketter till garnering.
2. Hetta upp olivolja, pressa i vitlöken. Fräs potatisen med salt och peppar i någa minuter. Rör ofta, bränner lätt fast. Tillsätt brosccolihacket. Fräs vidare.
3. Under tiden det fräser, blanda ihop 1/2 l buljong (jag använder en utan transfetter och annat skit, köp på Gröna Boden på Vasaplatsen). Häll buljongen i kastrullen när potatisen har kanske 5 min koktid kvar. Koka till potatisen är mjuk.
4. Skopa upp grönsakerna med en soppslev i mixern. Spara undan buljongen. Mixa slätt. Häll tillbaka i kastrullen.
5. Tillsätt creme fraiche, smaka av med salt och peppar. Tunna ut med buljongen till behaglige konsistens.
Servera med bröd och sallad (undvik då att använda kardemummakvarnen när du i själva verket sträcker dig efter pepparkvarnen, det blir så konstig smak på salladen annars...).
Jag har stavat broccoli fel, tror jag. Hur stavas det? Jag orkar inte kolla...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar