söndag, oktober 25, 2009

Purjosoppa

Vi gjorde soppa på potatis och purjolök. Den blev mycket god.

4 potatisar
2 små purjolökar (1 stor)
2 klyftor vitlök
1 liter buljong
2 msk creme fraiche - helfet och ekologisk.

1. Skala, skölj, hacka allt i små bitar.
2. Fräs vitlök och purjolök i smör några minuter. Tillsätt potatisen och låt fräsa med några minuter utan att ta färg.
4. Tillsätt buljongen och låt puttra till potatisen är helt genommjuk.
5. Mixa soppan slät i mixer. Smaka av med salt, peppar. chili och spiskummin är nog gott i också.
6. Häll upp soppan i skålar och lägg i en sked creme fraiche.

Om man inte vill äta buljong på tärning - och det vill man ju inte när man tänker på vilka härdfetter och annat skit det är i de så kan man köpa en bra grönsaksbuljong på Gröna Boden på Vasa platsen. Den är fri från jäst och glutamater och sånt där. Stor burk, dryg och bra.

Inga kommentarer: