Idag var det inspirerat.
Äggnudlar
1 liten röd lök
2 tomater
2 msk (ca) inlagd, grillad paprika
Rostade sesamfrön
1 dl jordnötter
3-4 tsk chiliflagor
Tonfisk
Dressing:
1 stor klyfta vitlök
2 tsk honung
Vinäger
Citronsaft
1.Rosta sesamfröna - häll i en torr panna och rosta (det tar förvånansvärt lång tid).
2. Tillaga nudlarna, spola i kallt vatten och låt rinna av.
3. Skala och skiva löken tunt, tunt. Lägg i stor skål. Klyfta tomaten tunt och lägg i skålen. Salta och peppra lite. Fyll på med grillad paprika efter behag. Häll över lite chiliflagor.
4. Finhacka vitlöken lägg i mindre skål. Pressa över citronsaft (kanske 3 tsk), tillsätt honungen och vinäger, smaka av med salt och peppar. Det ska vara sötsurt och vitlökigt.
5. Lägg ner de kalla nudlarna i den stora skålen. Häll över dressingen. Tillsätt jordnätterna och sesamfröna. Smaka av med lite chiliflagor, salt och peppar. Målet är en smakrik och stark sallad.
6. Servera med tonfisk vid sidan av - säkert supersmarrigt till färsk, currystekt tonfisk, men vi tog tonfisk i burk.
Det blev rätt många moment i detta eftersom jag ville ha rostade sesamfrön. Men allt annat är i årincip bara att öppna en burk och hacka lite grejer.
Och det blev faktiskt rätt mycket mat. jag var lite orolig för det såg så lite ut i skålen. Men när det räckte till en stor och en liten portion.
Originaltanken var att få en tydligare sesamsmak på rätten och det hade jag tänkt fixa med sesamolja. Men det hade de inte på Coop så det fick bli utan. Kan tänka mig att detta funkar med en liten doft av curry i också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar