En pastagryta som blev mycket god. Rödvinet gjorde susen och här skall man inte snåla med vitlöken.
Bjudmat om man fixar Aldardo-pasta och har nåt gott bröd till. Och Vino såklart.
Koka tortellini. (En påse torkad tortellini med ost, 250g, blev bra till 4 portioner.)
Fräs en burk kidneyönor i vitlök och olivolja, salta och peppra. Ta upp och lägg i en skål.
Fräs en stor hackad gul lök och tre hackade morötter ett par minuter, tillsätt squash. Häll i en burk krossade tomater och låt puttra.
Skopa upp lite av pastavattnet och häll i såsen. Tillsätt bönorna.
Om så finnes - tillsätt ca 1 dl rödvin.
Rör ner creme fraiche efter behag. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner pastan. Precis innan servering klipp över färska örter, ex timjan och oregano.
1 kommentar:
Jättegod att värma dagen efter också.
OJ
Skicka en kommentar