måndag, maj 19, 2008

Het kycklinggryta med tomat och kardemumma

Detta blev mycket gott, hett, kryddigt men ändå syrligt av tomaterna och citronen. Men det ska inte vara nåt socker i. Supergott att värma till lunch dagen efter.


Skär två kycklingfiléer i små tärningar. Bryn i en slatt olivolja.

Tillsätt en stor skivad gul lök och två pressade vitlöksklyftor.

Pudra över cayennepeppar, paprikapulver, kanel och kardemumma. Inte för lite, det skall vara hett och kryddigt. Salta och peppra. Låt fräsa en stund.

Lägg i 3 stora tärnade morötter. Häll över en burk krossade tomater och en halv burk vatten. Pressa i en halv citron. Låt puttra i ca 10 minuter.

Tillsätt en burk creme fraiche (fetthalt efter tycke). Smaka av med salt och peppar.


Detta serverades till en cous-coussallad med basilika, tomater och hackad paprika och var mycket uppskattat. Men ris funkar lika bra.

Bra att dryga ut med bönor, mer morötter och hackad paprika. Säkert gott med tärnad potatis i, fast det blir det mer som en färdig gryta.

Inga kommentarer: