söndag, oktober 26, 2014

Örtkyckling med dillkräm

Detta blev väldigt gott, enkelt var det också.

Grönsaker i ugn
Potatis och morötter skärs i bitar efter behag och läggs i form, salta peppra och olja.

Örtkyckling
Kyckling skärs i mindre bitar, kanske 4 bitar av en filé. Lägg i ugnsfast form.

Timjan, oregano och dragon stöts i mortel och läggs i skål, häll över olivolja. Salta och peppra. Smaka av, kanske behövs mer oregano. Dragon är ju speciellt i smaken så det kan man ju ta det lite lugnt med.

Häll över örtoljan över kycklingen och blanda ordentligt, enklast med händerna.

In i ugnen med formen.

Nu sätter man sig med en bra bok och ett glas vin och väntar på att det ska bli klart.

Nej just det, örtkrämen.

Skala en stor klyfta vitlök, eller två små, och lägg in i ugnen i formen med grönsakerna.

Blanda sen ihop:  creme fraiche, salt och lite peppar, en liten skvätt citron.

När grönsakerna är klara pressar du ner vitlöken i krämen och toppar av med färsk dill.

Inga kommentarer: