torsdag, januari 23, 2014

Rödtunga med saffran och apelsin



Vi köpte rödtunga av Viking. Saffran och apelsin tänkte vi.

Fräs 2 finhackade vitlöksklyftor i olivolja. Tillsätt 2 små morötter,  finhackade, låt fräsa med i några minuter. 
Tillsätt skalet och saften av en liten apelsin, en fiskbuljongtärning, 2 dl vatten och ett kuvert saffran.
Mixa slätt och häll tillbaka i kastrullen. Smak av med salt och peppar. En liten klick creme fraiche.

Torka av fiskfilėerna och skär bort den skumma kanten. Salta försiktigt på varje sida rulla ihop filėn och lägg fiskrullen med skarven nedåt i en form, gärna blå.

Slå såsen över fisken och stoppa in i ugenen, 175 grader i ca 15 min. 

Vi tog cous-cous och en enkel sallad till. Smackigt!



Inga kommentarer: