söndag, december 01, 2013

Veckomeny

Mat är gott men vi kämpar alltid med vad vi ska hitta på. Vi försöker med veckomeny. Så här såg det ut förra veckan:

Pastagratäng med pasta från annan dag.
Köttfärs stekt med kalvbuljong, svamp, lök och morötter slogs över gårdagens pasta, ost ovanpå. Gott och mycket gott till lunch dagen efter.

Jag tycker alla köttfärsrätter gör sig bra med salta småbitar till, typ oliver, saltgurka eller kapris.

Pyttipanna på lövbiff och chorizo med stekt ägg
Hade inte kläm på proportionerna men det blev bra. Ett himla stekande dock, men klart värt det. Korven tar lätt överhanden och köttet mår bra av att kryddas ordentligt.

En del potatis, en del lök och en del kött ska det vara sägs det.

Tomatsoppa m pasta
En paket krossade tomater (500g), skölj ur paketet m vatten och häll i kastrullen,  salt, peppar och grönsaksbuljong. 2 msk CF, låt puttra och svalna av. Vid servering klipps färsk timjan och basilika över.

Snabbt går det.

Lax i ugn med rösti
Vi brukar krydda laxen med spiskummin och citron, eller salt, peppar och massor av sambal oelek. Färdiga rösti från frysdisken är ett av få helfabrikat jag gillar. In i ugnen till de är gyllenbruna och gärna ordentligt krispiga i kanterna.

Standardguckan (CF, bitlök, citron,sambal oelek och basilika) är gott till.

Fisk i ugn med potatis och morötter
Vitpeppar är ju äckligt så det ska man inte ha på fisk. Men jag fick för mig att testa igen, någon gång kanske man börjar gilla det (har samma idé om teater).

Men ska man göra kolja imugn blir det nog bra med smör, citron och salt. Och pepparrot.

2 kommentarer:

BH sa...

vilken bra lista, den kan man ju stjäla rakt av!

Anonym sa...

Ja, precis! Soppan blev otroligt bra.