Jag köpte grötris för ett tag sen för att koka tomtegröt. Alla gillar tomtegröt så det var en hit.
Men jag tyckte att gröten blev så kornig och inte alls sådär smidig och kletig som den ska vara. Så jag testar lite olika grejer för att åtgärda det; att röra mer i gröten under kokning, ha i mer vatten, koka upp grynen och koka på lägre värme, under längre tid, testar risotto-stilen att röra i lite av vätskan i taget. Inget hjälper.
Så jag ringer mamma för att höra hur hon gör och om hon har några grötkokartips.
Så vi pratar om grötkokning och alla dess faser och en sak reagerar jag för och det är när hon säger att hon inte har i lika mycket mjölk som man ska ha enligt receptet: -Jag har bara 6 eller 7 dl i, receptet säger väl 1 liter tror jag.
Hmmmm... 1 liter mjölk? Jag tittar på paketet. 1,4 liter mjölk. Inte 1,4 dl som jag har läst.
Inte så konstigt att det blev osmidig gröt.
Så idag hade jag närmare 1 LITER mjölk i och det blev kanonbra. En halv vaniljstång hade jag i också och det blev väl bra, men inte någon effekt så att man gick i taket direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar