Vi fick finfin färsk mangold. Jag har för mig att mangold är ungefär som spenat så när jag till slut kom mig för att laga nåt med de vackra gröna bladen stuvades de, ungefär som spenat och fetaröran.
2 kycklingfiléer
1 bunt färska mangoldblad. En rejäl bunt.
1 djup tallrik fryst broccoli
Creme fraiche efter behag
2-3 klyftor vitlök
Hönsbuljong, salt & peppar
Smör
1. Koka pasta. Spagetthi är gott.
2. Dela kycklingen i små nätta bitar, fräs i smör med salt och peppar. Lägg i skål när klar.
3. Smält en klick smör. Pressa i 1 - 2 vitlöksklyftor och låt fräsa nån halvminut. Tillsätt mangolden - sköljd och hackad. Låt mangolden ligga i pannan och stekas genom ordentligt. Tillsätt broccolin nu delad i buketter av lämplig storlek.
4. Tillsätt creme fraiche (1/2 burk kanske) och pastavatten - ca 1 dl att börja med. Rör runt. Ser det för torrt ut tillsätt mer vatten och/eller creme fraiche.
5. Smaka av med salt, peppar och smulad hönsbuljong.
Serveras till pasta. Gott att värma upp dagen efter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar