onsdag, oktober 20, 2010

Soppa - potatis och palsternacka

5 stora potatisar
3 palsternackor
1 lök
2 vitlöksklyftor
3 msk creme fraiche
4 dl mjölk
Buljong - efter behag
Äppelcidervinäger
salt, peppar, citronpeppar och oregano

1. Skala och hacka grönsakerna. Fräs vitlöken i lite olja, tillsätt löken och låt fräsa ett tag. Tillsätt grönsakerna och låt de fräsa ett par minuter. Salta och peppra.

2. Häll på buljong och låt koka till grönsakerna är mjuka. Mixa slätt. Häll tillbaka i kastrullen och späd vid behov med buljong eller mjölk.

3. Tillsätt ett par matskedar vinäger - snåla inte. Krydda med oregano och citronpeppar. Smaka av med salt och peppar.

Detta blir sött av rotfrukterna och därför är det så gott när man bryter av med en rejäl skvätt vinäger.

Servera till vitlöksbröd. Mycket gott att värma upp dagen efter.

Inga kommentarer: