torsdag, oktober 21, 2010

Apelsinfisk med cous-cous

Tusan vad gott detta blev. Men det är inte särskilt snyggt upplagt här. Fokus var på att äta. Inte på att göra fin bild.

Det hela började med att de tre rödbetorna hade blivit rätt mjuka så jag kände mig tvingad att göra nåt gott med dem. Kokta rödbetor, kapris och skirat smör är ju bland det godaste man kan äta, så det var givet redan strax efter lunch.

Sen tänkte vi till fisken. Tre små torskfiléer i en plastpåse i en låda hade vi i frysen. De lades i en form med lite olivolja. Salt, peppar, citronpeppar och zestat apelsinskal runt om och hyst in i ugnen.

Men man blir inte mätt på enbart fisk och rödbetor. Därför gjordes cous-cous också. med valnötter och lite olivolja. Kryddad med apelsinsaft och kanel blev den både julig och sammanbunden med fisken.

Och som grädde på moset gjordes en standardgucka - creme fracihe, basilika, sambal oelek, salt och peppar. Fast riktigt standard bleev den itne eftersom en äkta standard innehåller vitlök (såklart). Semi-standard, dårå.

Oooooo så gott!

Inga kommentarer: