På det senaste har vi haft rätt taskigt med inspiration för mat. Men idag kokade vi ihop nåt riktigt gott.
2 kycklingfiléer
1 liten zucchini
10 medelstora färska champinjoner
1 citron
3 vitlöksklyftor
05, - 1 msk soya
s&p
smör och olivolja
1. Tina kycklingen litegrann, den behöver inte vara helt tinad men klyvbar. Skär upp i ca 5 bitar per filé - givetvis beroende på hur stor filén är. Skölj och skiva zucchini i 2 mm skivor. Skär svampen i något tjockare skivor.
2. I en traktörpanna smält 1 msk smör och häll i 2 msk olivolja. Lägg ner vitlöken - grovt hackad och låt fräsa en kort stund. Fräs kycklingen runtom, salta och peppra.
3. Lägg på svampen, peppra, salta lite. Svampen tar rätt stor plats, men när den blir varm och börjar koka ner så minskar den i storlek.
4. Under tiden svampen kokas ner, filéa en (liten) citron ner i en skål och pressa resterande saft ner i skålen.
5. Lägg på zucchiniskivorna. Tillsätt innehållet skålen till traktörpannan. Stäng av värmen och låt stå till önskad konsistens på zucchinin.
När detta är klart. Tillsätt soyan, rör runt. Vi åt böngucka och färskost till (OJ hade lite ris också). Fantastiskt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar