torsdag, juni 18, 2009

Kyckling med italiensk fyllning

Det här lagade OJ helt själv. Fantastiskt gott.

2 kycklingfiléer
Lök
Marinerad paprika (vi använde Glenn Strömbergs, mycket god)
Soltorkade tomater
Kapris
Rosmarin - mortlad
Persillade
Salt & peppar

1. Häll lite olivolja i en ugnsfast form, lägg i en skivad gul lök.
2. Snitta kycklingen, salta och peppra innuti och utanpå. Lägg i formen.
3. Gör en blandning av ovanstående varor i en skål. Fyll kycklingen med joxet.
4. Stek i ugnen på ca 200 grader till kycklingen är klar.

Vi åt det med fullkornstagliatelle och en flaska Roodeberg. Rekommenderas.

OJ hävdar att det skulle vara godare om någon ost, feta eller mozzarella kanske, fick vara med i blandningen. Kan ju inte bli sämre!

Inga kommentarer: