måndag, april 13, 2009

Påsk 2009

Idel smarr i påskäggen i år.

Rött vin, grisini, persillade, olivolja med Karljohans-smak och sherryvinäger.

Choklad fanns också. Och vanligt godis.






Och engelska pelargoner.

Kalle, Perro, Kalle och AJ var över på middag på långfredagen. Då bjöd vi på ruccolapaj och smördegspaj med fetaost och spenatfyllning.

En variant på pirogerna som jag har gjort tidigare.

Istället för böka med en massa pirogtillvekrande lade jag ett ark smördeg i botten av en ugnsform, pickade och gräddade i ugnen tills fluffig och gyllenbrun. Sen lassade jag över fyllningen och täckte med ett ark smördeg. Nöp ihop, pickade och gräddade i ugnen igen. Det blev mycket bra.

Ost och kex och en supersmarrig desert hade gästerna med sig. Stekta bananer med kanel är inte dumt alls.

1 kommentar:

Anonym sa...

En lista på de hårdostar som bjöds önskas. Fantastiskt goda! Jag är j så gott som oskuld på området...

AJ