söndag, december 07, 2008

På julvinden med Valerius Hansosn

Idag åt vi julbord på Sjömagasinet. Glögg på utsidan och sen gick vi upp till vårt bord.

Nere vid själva buffébordet var det jordens längsta och knäppaste kö. Mat är de bra på, men det här med flöde kan de inte. Vill man att folk skall ta från två sidor av bordet så får man dirigera.

Säkert 15 sorters sillar och 7 varianter lax, ål, böckling, en äpplesallad som jag tog lite av var väldigt god, rödbetor, grisfotsaladåb, syltor, kötbullar, fiskbullar i sås, Jansson och allt möjligt annat. Sillen och laxen var (såklart) bäst.

Efterrättsavdelningen var inte så dum den heller. Ett helt bord med karameller, knäck, kola och choklad i alla tänkbara former. Och så ett annat med med ris a la Malta, äggost, mandelmusslor, grädde, fruktsallad, inkokta jordgubbar, ost och pepparkakor. Men äggosten gör pappa bättre.

Herregud så mycket mat man trycker i sig, det är perverst. jag skall aldrig äta igen... vi promenerade hem och det behöves. Nu är vi helt slut båda två, OJ ligger och sover i soffan, jag dricker te och försöker hålla mig vaken.

*gäääsp*

3 kommentarer:

Anonym sa...

gud, det ser urmysigt ut. rena rama astrid lindgren julafton liksom.
Downunder ar det ingen julstamning att tala om. Bara massa vulgara juldekorationer. hahahha.

/Morr

Anonym sa...

Du ÄR en gormand, det är helt klart. Tjusigt att du ger en eloge till din far för äggosten.

Anonym sa...

Det som är bra med att spendera julen i Oz är ju att ni kan ha en BBQ christmas!! Lovely!

CK