tisdag, april 22, 2008

"Ett steurot geuods"

Vad är det med skånska och reklam? Är tanken att dialekten skall inge förtroende och en känsla av rediga mäniskor som vet vad de talar om?

8 kommentarer:

Poncho sa...

Varför inte? Personligen slipper jag gärna den där vedervärdiga rikssvenskan då och då.

Anonym sa...

Nej, nej. Du har missförstått. De försöker sälja med hjälp av rasistisk humor. Civiliserade svenskar tycker tydligen om att småskratt lite överlägset åt dumsnälla skåningar, då känner vi oss trygga och bättre än dem. Det är jämförbart med hur USA framställde afrikaner på film under tidigt 90-tal, ren rasism. I framtiden kommer våra barn fördömma oss för att vi så blint accepterade denna förföljelse.

OJ

Anonym sa...

Gud, tidigt 1900-tal skall det naturligtvis vara. Jag har inte druckit kaffe än så min hjärna är slö och oduglig. Som en skåning, ungefär...

OJ

Poncho sa...

Jag antar att ni bland annat syftar på Pågens reklamfilmer. I det fallet är det allmänt känt att Pågen är ett skånskt företag så varför kan de då inte tala skånska i sin reklam?
Jag tycker det är enormt viktigt att man står för vad man är och är medveten om sitt ursprung. Även i en så liten sak som i reklamfilmer. Eller inte minst i reklamfilmer då det idag blir vanligare och vanligare att det till och med talas engelska i dem. Är det det ultimata?
Vi håller på att förlora vårt språk och måste vara rädda om det. Jag ser likheter med er inställning till svenskar som inte vågar hissa den svenka flaggan av rädsla för att bli anklagade för att vara främlingsfientliga.

Anonym sa...

Oj då, det var visst en het potatis du tog upp CK! Men jag hänger inte med, är inte alla skåningar feta män med överkamning och noll talang för att lägga golv?! Och som föredrar "köpekagor"?! Menar ni att reklam är vilseledande?!?!
:)

Mitt reklamhatobjekt just nu är skitreklam i stil med "Vad drömmer kvinnor om när de ska färga håret". Vadå drömmer om? Drömmer vi om något då?
AJ

Poncho sa...

Njae, låt mig påpeka att mina kommentarer är mest på skoj och mer för att provocera med glimten i ögat. För det är ju som vi alla säkert vet omöjligt att diskutera saker på Internet. Något som bilden i mitt senaste inlägg illustrerar väl: http://ponchoper.blogspot.com/2008/04/hej-majvallen.html

Anonym sa...

Men det är ju därför alla nya olika smileygubbar finns. Så att även ironi, sarkasm och glimten i ögat ska framgå. Men det är mycket roligare att skita i, för då blir folk galet provocerade.
För övrigt tänker jag inte hissa en svensk flagga innan monarkin är avskaffad och Carl-Philip står och friterar pommes på 7ans.

OJ

Anonym sa...

Tycker du inte att /ans är lite up-market? Borde han inte stå på Mc Donalds?
Men jag är med dig, den dagen skaffar jag flaggstång!
AJ