Med AK o AJ på balkongen; fisksoppa, vin och äpplepaj. Kan knappast blir bättre.
Jag är lite allergisk mot fisk mot tomatfond - det blir så skolmat på nåt sätt. Hellre då kokosmjälk eller som i det här fallet färdig sopa på tetrapak. Jag är itne den som är den, vissa helfabrikat går utmärkt att använda (med de är få..).
1. Fräs finhackad vitlök, lök, tärnad potatis och tärnad paprika i olivolja.
2. Tillsätt Keldas fisksoppa (fiskbuljong och redning funkar säkert lika bra)
3. Tina och skär i lagom bitar valfri fisk (jag hade färdigtärnad lax, sej och torsk). Tillsätt till soppan och sjud till de är klara.
4. Smaksättning: vitt vin, salt & peppar. En klick creme fraiche. Ett litet stänk spiskummin hade jag i också.
5. Klipp i färsk gräslök (eller dill) och om man orkar räkor.
Serveras till bröd och kanske en sallad.
Hur lätt som helst. Och jättegott. Gör sig säkert bra om man doftar i lite cayennepeppar eller chiliflagor istället för spiskummin.
2 kommentarer:
Ja, det är tur att du fått en "ordentlig" matfostran. Snor receptet och lägger det i min receptbank.
mamma
Ja, tur att man har föräldrar som lagar bra och god mat! Det har smittat av sig tror jag.. =)
C
Skicka en kommentar