
Idag åt jag, som en efterrätt till frukosten - det måste man göra ibland, dessa chokladdoppade hasselnötter. Det är gott som tusan, enkelt att göra själv och jag känner att jag måste sprida ordet:
- Man rostar nötterna och gnider av skalet. Och rostar de skallösa nötterna lite till.
- Smält 1 dl socker till karamell, blandar i 1 msk smör, rör runt och aktar så det inte bränner.
- Ös ner nötterna däri och rör runt.
- Häll ut nätterna på en oljad plåt och föser isär dem så de ligger en och en, eller i små klumpar efter eget tycke och smak.
- Smält choklad - hälften mörk hälften ljus.
- Ner med nötterna i chokladen och se till att alla nötter blir ordentligt täckta av choklad.
- Häll ut nötterna på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Låt kallna.
- Ät och njut.
Det regnar jättemycket ute - då kan jag stanna inne och titta på film i lugn och ro. Hurra!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar