lördag, december 30, 2006

Supersmarr

Jag gillar ju mat, som somliga av er kanske har lagt märke till. En av mina favoritkokböcker är Vintermat av Cathrine Schück. I den boken hittade jag ett recept som jag var tvungen att prova. Chokladdoppade hasselnötter.

Idag åt jag, som en efterrätt till frukosten - det måste man göra ibland, dessa chokladdoppade hasselnötter. Det är gott som tusan, enkelt att göra själv och jag känner att jag måste sprida ordet:

  1. Man rostar nötterna och gnider av skalet. Och rostar de skallösa nötterna lite till.
  2. Smält 1 dl socker till karamell, blandar i 1 msk smör, rör runt och aktar så det inte bränner.
  3. Ös ner nötterna däri och rör runt.
  4. Häll ut nätterna på en oljad plåt och föser isär dem så de ligger en och en, eller i små klumpar efter eget tycke och smak.
  5. Smält choklad - hälften mörk hälften ljus.
  6. Ner med nötterna i chokladen och se till att alla nötter blir ordentligt täckta av choklad.
  7. Häll ut nötterna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  8. Låt kallna.
  9. Ät och njut.

Det regnar jättemycket ute - då kan jag stanna inne och titta på film i lugn och ro. Hurra!!

Inga kommentarer: