
2 torskfiléer
4 potatisar
3 morötter
1 litet broccoli-huvud
3 msk riven parmesan
2 msk ströbröd
1 liten citron
Potatisen, morätterna och broccolin ugnsstekte vi - klyftpotatis style. Tricket med att få riktigt goda klyftpotatisar är att inte snåla på oljan. Och inte på saltet heller för potatis käkar salt. Broccolin fick steka med de sista 5 (eller kanske 10)minutrarna.
1. Tina fisken. Lägg i ugnsfat, salta, peppra aoch ringla över lite olivolja
2. Riv parmesan fint, blanda i ströbröd, salt och peppar. Jag mätte inte hur mycket jag tog av varje, uppskattningsvis 3 msk ost och 2 msk ströbröd. Vrid i lite peppar.
3. Tvätta en citron noggrannt och riv skalet på rivjärnet. Tillsätt citronskalet i ostblandningen.
4. Lägg ostfraset på fileérna, det ska vara rätt mycket. Stoppa in i ugnen på 200 grader. Det tar ca 15 minuter att bli klart.
Till detta åt vi de ugnsstekta grönsakerna. Och en rätt potent vitlöksgucka gjord på creme fraiche, basilika, vitlök och sambal oelek.
Detta var så gott att vi inhalerade maten. Fotografiet togs vida påbackningen. Och då var talriken rätt kladdig och ful. Därav den meckade bilden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar