
Detta är så gott, så gott. Som lyxiga fiskpinnar.
Jag har svårt med måtta panering för jag tar nästan alltd för lite ströbröd och får blanda mer. Har man inte ströbröd kan man mortla knäckebröd eller corn flakes, men då får det en helt annan smak. Att smaksätta paneringsmjölet är en god idé.
Koljafiléer - vi hade 2 st till 2 personer
1,5 dl ströbröd
1 msk sesamfrön (men det var för att det var den mängden som fanns, annars hade jag tagit mer)
Potatis
Såsen:
2 dl ärter, majs och paprika
Creme fraiche
Majonnäs
Citronpeppar
Curry
1. Förbered potatisen, skär den i klyftor, lägg i ugnsform och ringla olivolja på, salt aoch peppra. Stek i ugn på ca 200 grader.
2. Tina grönsaksblandningen. I en skål blanda creme fraiche och majonnäs. Tillsätt grönsakerna. Smaka av med citronpeppar, slat och peppar. Tillsätt några duttar curry - det ska inte bli för starkt. Om det behövs har i mer creme fraich och majonnäs. (Istället för curry kan man ha i finhackad saltgurka, några droppar citron och en kruka dil finklipps - det blir också svingott.)
3. Blanda ströbröd och sesamfrön, salta och peppra (rejält tycker jag, det är en smaksak).
4. Skär upp fisken i lagom bitar. Vänd i ströbrödsblandningen. Stek försiktigt på medelvärme i en blandning av smör och olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar