måndag, juli 02, 2007

Rödbetspasta

Förra veckan köpte jag färska rödbetor. Tänkte koka dem och äta med smör och nåt mer. Men idag när jag kommer hem inser jag att det blir svårt eftersom jag inte har nåt smör hemma. Jag tar alldeles för mycket smör, hittar på vilka ursäkter som helst för att få äta rågi-rut med smör på och det är inte nyttigt.

Så jag letade fram ett recept som jag har haft i evigheter utan att ha lagat det. Det blev jättegott!

1. Koka pasta
2. Skala och govriv rödbetor och hacka lök. Fräs detta i olivolja i ett par minuter. Tillsätt sedan grönsaksbuljong och låt puttra vidare.
3. När pastan är färdig häll i den i rödbetsfräset och blanda.
4. Smaka av med vinäger, salt och peppar och en gnutta socker.
5. Tillsätt fetaost och rostade solrosfrön (enligt receptet skulle det vara rostade pinjenötter).

Jag använde mig av ful-feta som jag marinerat i chiliolja, salt, peppar, vitlök och basilika, det blev jättegott till. Nåt starkt och salt blir bra eftersom betorna och löken är rätt söta i smaken.

Det skulle nog vara gott med lite pressad vitlök och .... nåt mer som jag inte kommer ihåg nu. Hmmm... vad var det...

Förslag?

Inga kommentarer: