lördag, januari 06, 2007

Persikokyckling

Jag gjorde en persikokyckling som är supergod.

Bryn kycklingbitar tillräckligt mycket till 4 pers, salta och peppra (i originalreceptet skall man steka en hel kyckling på 1, 25 kilo i ugnen, men vem har tid med det en måndag?)

Under tiden rör man ihop en sötsur sås av
1 dl chilisås
2 tsk soya
2 msk vinäger
2 msk matolja

Strimla/klyfta
1 paprika
1 gul lök
1 burk persikor (ca 400 gram)

När kyllingen är brynt runt om häller man såsen över och lägger på grönsakerna och persikorna. Och så steker man till köttet är klart. (Jag gjorde detta i min flong nya gjutjärnsgryta från Skeppshult)

Servera med ris och/eller sallad.

Frukt i mat? jag riktigt ser min syster rynka på näsan inför detta otäcka fenomen. Men detta är faktiskt helt ok och jag avskyr frukt i mat (förutom annanas på pizza).

Bon apetit!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kai tu technon! (Hur det nu kan tänkas stavas)

Men ser du även sin syrra ändrar sig med åren. Här kommer länk till ett fantastiskt recept på kyckling smaksatt med kanel och aprikoser - smarrigt värre.
http://blueberry.vox.com/library/post/kycklinggryta.html

Storasystern