En pastagryta som blev mycket god. Rödvinet gjorde susen och här skall man inte snåla med vitlöken.
Bjudmat om man fixar Aldardo-pasta och har nåt gott bröd till. Och Vino såklart.
Koka tortellini. (En påse torkad tortellini med ost, 250g, blev bra till 4 portioner.)
Fräs en burk kidneyönor i vitlök och olivolja, salta och peppra. Ta upp och lägg i en skål.
Fräs en stor hackad gul lök och tre hackade morötter ett par minuter, tillsätt squash. Häll i en burk krossade tomater och låt puttra.
Skopa upp lite av pastavattnet och häll i såsen. Tillsätt bönorna.
Om så finnes - tillsätt ca 1 dl rödvin.
Rör ner creme fraiche efter behag. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner pastan. Precis innan servering klipp över färska örter, ex timjan och oregano.
Jättegod att värma dagen efter också.
SvaraRaderaOJ