söndag, maj 02, 2010

Gratäng med squash, köttfärs och potatis


300 g köttfärs
2 medelstora squash
5 potatisar
2 klyftor vitlök
1 burk creme fraiche
Olivolja
1 liten citron
Salt & peppar
Citronpeppar
Chiliflagor
Ost

1. Skölj squashen, skär den i tjocka skivor, ungefär en halv centimeter tjocka. Lägg skivorna i ett durkslag och salta.

2. Fräs köttfärsen i vitlök, salt & peppar och citronpeppar.

3. Skär potatisen i 3 mm tjocka skivor.

4. Häll ut creme fraichen i en skål, blanda ut med saften från citronen, vatten och mjölk. Det ska bli ca 3 dl vätska. Tillsätt en nypa chiliflagor.

5. I en ugnsfast form varva alltihop - börja med potatis, squash och köttfärs. Salta potatisen och peppra squashen. Häll över creme fraiche-såsen. Lägg på ost och hyst in i ugnen.

6. Gräddas på 220 grader i ca 25 minuter, klar när potatisen är mjuk.

2 kommentarer:

  1. Visste du att squash även är en sport?

    SvaraRadera
  2. Anonym19:11

    jajamän! Pappa spelade när jag var liten.

    Det verkar livsfarligt med den där hårda lilla bollen som kommer farandes i huundra knyck.

    Är det nybörjarvänligt?

    /CK

    SvaraRadera